14.900 Ft/fő/éj-től*+ifa
A földszinti apartman:
79.900 Ft/éj-től*/4-8fő
Teljes ház: 
119.900 Ft/éj-től*/10-16fő
*+ifa (650Ft./fő/éj *1 éjszaka, hétvége, és kiemelt ünnepnapok egyedi megállapodással

*+fűtési felár

SZÉP kártya elfogadóhely. 

EG19005473

 

 

Egész nap hívható 

Tanay Krisztina

Tel.:+36-30-269-08-59

Horváth Gábor

Tel.:+36-30-336-07-94

E-mail: [email protected]

Cím: 2627. Zebegény Rózsa u. 25.

Szállásfoglalással kapcsolatban érdeklődjön elérhetőségeink valamelyikén.
Bitten Sie um einen schriftlichen oder schicken Sie Ihre Reservation.
Pls request a written offer or your reservation.
Veuilllez demander une offre par écrit ou envoyez votre résérvation.
Chieda una offerta scritta, o riservate la camera.
Yazili teklif istesiniz ya da siparis versiniz.

 http://stonebridge.hu/pilu/zene/Pravda-Zebegenyi_lecso.mp3

 » Zebegényi országzászló és hősi emlékmű

A zebegényi országzászló és hősi emlékmű az 1930-as években Maróti Géza tervei alapján épült emlékműegyüttes a börzsönyi falu fölé magasodó Kálváriahegyen, ahonnan festői panoráma nyílik a Dunakanyarra.

Az eredeti, nem teljesen elkészült együttest később az 1956-os forradalom emlékműveivel egészítették ki. Zebegény népszerű turistanevezetessége, ahol a Magyarországot az első világháború után szétszaggató trianoni döntés évfordulóin, június 4-én évente rendeznek megemlékezéseket.

A meredek oldalú Kálváriahegy (vagy Kálváriadomb, korábbi nevén Kopaszhegy) egyike a Zebegény fölötti hegyeknek és a falu központi részéhez a legközelebbi. A vasútállomástól öt perce sétával közelíthető meg. hegy a Remetekereszt-bérc alacsonyabb nyúlványa, hossza 250 méter, legnagyobb szélessége 40 méter, tengerszint feletti magassága 170 méter.

Tetején hosszúkás plató húzódik. A hegytető platója, panorámájának távlatai egyedülálló helyszínt teremtettek a szakrális tér kialakításához. Ennek déli oldalán 1853-ban tornyos kápolnát építettek egyéni adományokból, amely ma az emlékműegyüttes része. A templomhoz vezetnek fel a falu temetőjétől és egy másik apró kápolnától induló Kálvária stációi. A Duna felőli oldalról, a hegyoldal tövébe épült házak közül indulva kanyargós gyalogutat építettek az emlékműegyütteshez.

A plató részben mesterséges, 1935-en és 1936-ban alakították ki, a felszínből mintegy hat méter magasságú löszréteget hordtak le és teregették szét a domboldalon. Ezzel megsemmisült a hegy tetején a rézkorban állt földvár régészeti rétege. Nem ismert, mely kultúra építette az erődítményt. Az itt talált leletek a Magyar Nemzeti Múzeumba kerültek. (Forrás: Wikipédia)

 » Római katolikus templom

Zebegény életében nagy jelentőségű esemény volt az 1907-es esztendő, amikor a "Fiatalok csoportjá"-hoz tartozó friss építészdiplomás Kós Károly és Jánszky Béla kapott megbízást a falu templomának tervezésére. A berendezési tárgyak (oltár, szószék, padok, színes üvegablakok) is az építők elképzeléseit tükrözik. A tervezők, valamint a munkákba később bekapcsolódó Györgyi Dénes, és a gazdag belső díszítést készítő gödöllői iskola tanára, Kőrösfői-Kriesch Aladár és tanítványai együttesen, egy közös gondolat szellemében hozták létre a XX. századi magyar templomépítés egyedülálló alkotását.

 

 » SZŐNYI István EMLÉKMÚZEUM

2627. Zebegény, Bartóky u.7.
Telefon/fax: 27/370-104
e-mail: [email protected]

SZŐNYI ISTVÁN (1894-1960) a XX. századi magyar festészet kiemelkedő alakja, 1924-től haláláig élt és alkotott Zebegényben. Művészete itt teljesedett ki, festészetét a varázsos szépségű táj, a faluban élő emberek ihlették. Műveiben költészetté emelte a hétköznapokat. Egykori lakóháza és műterme 1967-től emlékmúzeum. Az állandó kiállításon a mester minden alkotói korszakából látható egy-egy jelentős festmény, olyan remekművek, mint a Kerti pad, a Vízparton, a Reggel, az Este Zebegényben, vagy A falu ősszel. Időszaki tárlatokon tekinthetők meg több ezer darabból álló grafikai életművének legszebb darabjai. Tanítványainak, pályatársainak munkáit kiállítás-sorozatok keretében ismerhetik meg a látogatók.

A Szőnyi ház mögött levő hatalmas kertben a művészről elnevezett képzőművészeti szabadiskola és ifjúsági művésztelep működik.

Az 1992-ben létrehozott Szőnyi István Alapítvány támogatja a kiállítások rendezését, kiadványok megjelentetését, a magángyűjteményekben fellelhető Szőnyi művek felkutatását.

Nyitva tartás:
március 1 - október 31 között hétfő kivételével naponta 10-18 óra között,
november 1 - február 28 között hétfő kivételével naponta 10-16 óra között.

 

 

 » HAJÓZÁSTÖRTÉNETI MÚZEUM

2627 Zebegény, Szőnyi Istán u. 9.
Telefon: 27/373-305, 06-30-273-3324

 

(Forrás: zebegeny.hu)https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.zebegeny.hu/hu/zebegeny_tortenete&ved=2ahUKEwj98cj_qqvyAhWggf0HHdi-AXwQFnoECAsQAQ&usg=AOvVaw2UMVCpWDa0BRoqtxI4GsJ2

 

 

 

- Apartmanjainkban kiépített konyha található:
- vízmelegítő, hűtő, villanyrezsó, a földszintiben sütő és mosogatógép is.
- Minden apartman fürdőszobája zuhanykabinnal és WC-vel felszerelt
- Korlátlan internet használat (WiFi)

http://szepkartya.hu/ 


 

Kedvezmények; felárak:
Egy hét utáni engedmény 
    Igény szerint bográcsot, sütőtárcsát, tüzifát biztosítunk.                       

Teljes ház kedvezmény (a napok számától függően, egyéni megállapodás szerint).
Felárak: október 1-április 15-ig a fűtésszezon miatt az emeleti apartmanokban +1500 Ft/nap/apartman, a földszinten +2000Ft/nap/apartman. Ünnepi felár: Húsvét, Március 15-e, Május 1-e, Augusztus 20-a, Karácsony, Szilveszter +10%


Copyright © Mrs.Bee Design 2009